Перевезення дітей автомобілями в Україні!

Перевезення дітей автомобілями в Україні – що треба знати батькам!

До якого віку потрібне дитяче крісло в Україні?

Відповідно до оновлених правил дорожнього руху, використання автокрісла тепер не має прив'язки до віку, а має прив'язку виключно до зросту. Тож використовувати автокрісло батькам тепер потрібно лише доки дитина не виросте й не досягне зросту 145 сантиметрів.

Перевезення дітей до 7 років

Дитина до 7 років повинна обов'язково перебувати в автокріслі, або у спеціальному утримувальному пристрої та пристебнутим ременем безпеки.

Перевезення дітей від 7 років

Діти віком від 7 років та зростом нижче 1 метра 45 сантиметрів, також повинні перевозитися в транспорті, конструкцією якого передбачені ремені безпеки або ремені безпеки та дитяча утримуюча система. Дитина може бути як в автомобільному кріслі, так і в бустері.

Розташування автокрісла

При перевезенні дітей в автомобілі автомобільне крісло може встановлюватися як спереду, так і ззаду. Ще раз нагадаємо, що при встановлені крісла на передньому сидінні необхідно відключати подушки безпеки, тому що у разі їх активації вони можуть травмувати дитину.

Встановити крісло ви можете як за водієм, так і посередині. Найбезпечнішим вважається місце за водієм. Однак у такому положенні спостерігати за дитиною зовсім незручно. Оптимальним варіантом буде встановлення автокрісла у центрі заднього сидіння. Водієві буде зручно доглядати малюка через дзеркало в салоні. Якщо дитина вередує і не хоче сидіти ззаду, томожна встановити крісло спереду, дотримуючись всіх описаних вище правил. Найголовніше – відключити подушки безпеки.

Кiлькiсть переглядiв: 51